Rolluiken aanschaffen

rolluiken
De meeste Nederlanders vinden de zon fantastisch! Zodra de zon ook maar een beetje schijnt, zit iedereen buiten te genieten. Ondanks dat de zon buiten heerlijk is, kunnen zonnestralen die naar binnen schijnen erg vervelend zijn. Gelukkig is daar een oplossing voor! U kunt namelijk rolluiken aanschaffen. Deze zijn zonwerend. Er zijn allerlei verschillende soorten rolluiken. Er wordt onderscheid gemaakt aan de hand van de bediening, het systeem en het materiaal. Naast dat rolluiken de zon weren, zorgen ze er ook voor dat inbrekers minder snel bij u kunnen inbreken. Het inbreken wordt namelijk bemoeilijkt door het plaatsen van de rolluiken.

Bediening

Er zijn drie vormen van bediening. Namelijk de handmatige bediening, de elektrische bediening met een schakelaar of de elektrische bediening met afstandsbediening. Bij de handmatige bediening kan het rolluik alleen handmatig open en dicht worden gedaan. Deze vorm van rolluiken zijn laag in aanschafprijs en doordat ze handmatig worden bediend zijn ze niet storinggevoelig. Een elektrisch rolluik heeft een ingebouwde motor. De bediening kan gaan via een schakelaar of via een afstandsbediening. De elektrische rolluiken hebben een hoge gebruiksvriendelijkheid.

Systeem

Ook op het gebied van de systemen van een rolluik zijn er drie verschillende vormen, namelijk het inbouwrolluik, het opbouwrolluik en het voorzetrolluik. Bij een inbouwrolluik wordt het luik aan de buitenkant tegen een raam geplaatst. Als het luik naar beneden gaat, hangt het scherm vlakbij het raam. De rol as wordt hier boven het kozijn, achter de stenen gemonteerd. Dit betekent dus dat het opgerolde scherm niet zichtbaar is. Bij een opbouwrolluik is de rolluikkast en het raam één geheel. Het luik wordt namelijk achter het raamkozijn gemonteerd. Bij het voorzetrolluik wordt de kast van het rolluik op de buitenmuur net boven het raam geplaatst.

Keurmerk

Een keurmerk geeft inzicht over de kwaliteit, duurzaamheid, fair-trade en veiligheid van een rolluik. Één van de belangrijkste keurmerken voor rolluiken is het SKG-Komo label. Deze kwaliteitsgarantie wordt uitgegeven door het SKG. Dit is een bureau dat verschillende producten test op de prestatie en veiligheid van industriële producten. Een ander label dat gebruikt worden bij rolluiken is het WK3 keurmerk. Deze wordt uitgegeven door de branchevereniging Romazo Rolluiken. Een rolluik met die label voldoet aan een zekere weerstandsklasse waarmee de inbraakbeveiliging wordt gewaarborgd. Verder kan de politie ook een keurmerk aan rolluiken geven. Dit wordt aangegeven met de term PKVW. Dit betekent dat de rolluiken bijdragen aan de veiligheid van een woning.

Garantie

Over het algemeen heeft u twee jaar garantie op een rolluik. Daarbij heeft u vijf jaar garantie op het materiaal, montage- en constructiefouten. De garantie geldt niet als het gaat om normale slijtage of wanneer u het onderhoud niet of onjuist heeft uitgevoerd. De garantie op montage- en aansluit fouten vervallen altijd wanneer u zelf uw rolluik heeft gemonteerd.

Kosten

De kosten worden bepaald door een aantal factoren, namelijk de afmeting, de manier van plaatsing, het materiaal en de bediening. In de onderstaande tabel ziet u de gemiddelde prijzen voor rolluiken:

Onderdelen Prijs per rolluik (inclusief BTW) Omschrijving
Het rolluik Tussen de €90,- en €600,- Van kunststof tot aluminium
De bediening Tussen de €10,- en €250,- Handmatig of elektrisch
Montagekosten Tussen de €100,- en €200,-

Zoals u hierboven ziet is er een rolluik voor elke prijsklasse beschikbaar. De materiaal keuze voor het rolluik bepaalt mede de prijs. Zo kost een rolluik van kunststof (100×100 cm) ongeveer €90,- tot €150,-. Voor een kunststof rolluik van 200 x 200 cm betaalt u €250,- tot €350,-. Een rolluik gemaakt van aluminium kost iets meer, namelijk voor 100 x 100 cm betaalt u zo’n €100,- tot €250,- en voor 200 x 200 cm betaalt u €350,- tot €600,-. Ook de kosten voor de bediening lopen uiteen. Zo betaalt u voor een rolluik met handbediening met slingerstang maar €10,- terwijl een elektrische bediening met buismotor zo’n €60,- tot €150,- kost. Als u dan ook nog een afstandbediening erbij wilt hebben, betaalt u nog ongeveer €100,- extra.

Een offerte aanvragen

Indien u overweegt om rolluiken aan te schaffen is een offerte op maat de beste manier om inzicht te krijgen in de prijzen. Via Rijkee Zonwering vraagt u op eenvoudige wijze offertes aan bij rolluikenleveranciers bij u in de buurt. Een aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend. Benieuwd? Volg via de bovenstaande link de stappen die zijn aangegeven. Uw aanvraag is binnen 2 minuten voldaan.