Een aannemersbedrijf inschakelen

aannemer offertes
Een betrouwbare, maar betaalbare aannemer is soms lastig te vinden. Toch zijn er een aantal handige manieren om zeker te weten dat alles goed, maar toch voordelig wordt uitgevoerd. Onderstaand een aantal praktische tips, doe er uw voordeel mee.

Wat is een aannemer?

Als u een aannemer inschakelt bij het uitvoeren van uw klus, dan is de aannemer verantwoordelijk voor de realisatie en de uitvoering van de klus. Een aannemer neemt u veel werk uit handen, en helpt u bij zaken als het regelen van eventuele vergunningen, inkopen van materiaal, uitvoeren van de klus, ga zo maar door. U kunt een aannemer inschakelen bij verschillende soorten klussen. Denk hier bijvoorbeeld aan het verbouwen/renoveren van uw woning of een specifieke ruimte van uw woning, een complete nieuwbouw, het plaatsen van ramen, kozijnen en deuren en het plaatsen van dakkapellen.

Waar op letten?

Als u een aannemer inschakelt, gaat het vaak om een wat grotere klus. Het is daarom erg belangrijk dat u een betrouwbare, maar toch betaalbare aannemer heeft ingeschakeld om problemen te voorkomen.

Research

Het is verstandig om voor dat u een aannemersbedrijf inschakelt wat research te doen over het bedrijf dat u wilt inschakelen. U kunt nagaan wat voor klussen het bedrijf eerder heeft uitgevoerd, en eventueel contact opnemen met mensen waarvoor hij in het verleden heeft gewerkt. U kunt vragen hoe deze mensen de werkwijze van het aannemersbedrijf hebben ervaren. Denk hierbij aan het nakomen van afspraken, de kwaliteit die wordt geleverd, de financiƫle zaken etc.

Afspraken

Als u eenmaal contact heeft met het aannemersbedrijf of klusbedrijf die u heeft gekozen, is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt. Zorg ervoor dat deze afspraken worden vastgelegd, zodat u altijd bewijs heeft in de toekomst. Houdt gedurende de verbouwing goed contact met uw aannemer. Zo kunt u de voortgang bespreken en kunt u goed in de gaten houden wat er allemaal gedaan wordt.

Opzichter

U kunt tijdens de verbouwing gebruik maken van een opzichter. Dit is aan te raden als u zelf niet veel verstand van bouwzaken heeft . Een opzichter controleert al het werk wat er uitgevoerd wordt. Zo weet u zeker dat alles goed wordt uitgevoerd en op schema. Een opzichter kunt u inhuren, maar u kunt eventueel ook iemand uit uw kennissenkring vragen om u op de hoogte te houden.

Offertes aanvragen

Door het aanvragen van offertes via Mijnklusser.be kunt u gemakkelijk de verschillende bouwbedrijven en aannemersbedrijven vergelijken. Indien u een aanvraag doet krijgt u meerdere offertes toegestuurd. Het is aan u om deze vrijblijvend en kosteloos met elkaar vergelijken. Op deze manier kunt u gemakkelijk het meest voordelige aannemersbedrijf kiezen. Toch moet u er om denken dat het meest voordelig, niet altijd het beste is. Doe daarom goed research om zeker te weten dat het bedrijf dat u kiest zeker de goede is!